targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Cum alegem vinul perfect pentru petrecerea de nuntă?

Un lucru e sigur, planificarea nunţii nu e niciodată ceva uşor de făcut. Chiar şi alegerea vinului potrivit poate fi dificilă, fiind recunoscut faptul că vinurile şi mâncarea trebuie să-si sporească reciproc calităţile. Experienţa senzorială va fi una desăvârşită doar atunci când ceea ce mănânci se va potrivi perfect cu ceea ce bei. Iată ce spun specialiştii:

Două reguli de bază în asortare:

-          Dacă mâncarea este dulce, atunci şi vinul trebuie să fie dulce, întrucât zahărul din mâncare scade percepţia de dulceaţă şi a aromelor de fruct din vin. Mâncărurile dulci pot face un vin să pară foarte acru, dacă vinul nu are şi el ceva zahăr.

-          Dacă mâncarea este acrişoară, şi vinul trebuie să fie acrişor, pentru că acidul din mâncare taie acidul din vin. Dacă vinul are acidiate scăzută şi-l asortăm cu o mâncare acrişoară, el va părea atunci plat, răsuflat.

 

În funcţie de sezon în care are loc nunta, vinul trebuie ales astfel:

 

-          vara: vinurile seci, acrişoare, moderat alcoolice;

-          iarna: vinurile roşii şi tari, care încălzesc şi tonifică organismul;

-           primavara: vin pelin alb sau roşu, ori vin sec superior alb;

-          toamna: vinuri tinere, total fermentate, uşor dulcege;

 

Ordinea în care se servesc vinurile în timpul mesei este următoarea:

-          vinurile slab alcoolizate înaintea celor mai alcoolizate;

-          vinurile seci şi apoi cele dulci;

-          se debutează cu cele albe şi se continuă cu cele roşii;

-          vinurile noi şi apoi cele vechi;

 

 

În clipa de faţă, la nunţi se consumă mai mult vin alb decât vin roşu. Raportul este undeva 75% vin alb, 25 de procente vin roşu. Cele mai iubite soiuri albe, în rândul nuntaşilor români, sunt Riesling, Sauvignon Blanc, Fetească albă sau Regală şi Muscat Ottonel, iar la capitolul vinuri roşii, Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească neagră.

 

În privinţa gustului, se observă o preferinţă pentru vinuri seci sau demiseci, în vreme ce vinurile demidulci au pierdut foarte mult teren în ultimii ani.

 

De asemenea, preţurile vinurilor variază foarte mult în funcţie de calitate şi de modul de ambalare (vrac/Bag in Box sau sticlă), media situându-se undeva între 10 şi 14 lei pe litru de vin, minim ajungându-se şi până la 4 lei pe litru. Şi cantitatea este un factor de luat în seamă, organizatorii de nunţi vă recomandă 1 litru de vin de persoană.Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 3.236.96.157

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.