targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Despre schimbarea numelui după căsătorie

Tu ce nume vei avea după căsătorie? Multe viitoare mirese consideră schimbarea numelui un detaliu important în febra pregătirilor de nuntă.

Ştiai că mişcarea feministă din anii 1970 a luptat împotriva preluării numelui soţului? Argumentele feministelor respingeau ideea de supunere în faţa bărbatului şi susţineau faptul că prin renunţarea la numele lor, femeile îşi pierd identitatea.

Multe viitoare mirese, consideră schimbarea numelui după căsătorie un lucru pozitiv, dorit, aşteptat, un lucru ce semnalează începutul unei noi familii. În acelaşi timp sunt şi femei pentru care schimbarea numelui nu este o opţiune de luat în calcul. O femeie medic sau avocat, care se căsătoreşte după 30 de ani de exemplu, ar putea argumenta că numele o reprezintă în mediul profesional, că şi-a construit o reputaţie, că este cunoscută cu acest nume.

Astăzi, conform codului familiei, la încheierea căsătoriei, viitorii soţi trebuie să declare, în faţa delegatului de stare civilă, numele pe care au căzut de acord să-l poarte în căsătorie. În acest sens, legal există 4 posibilităţi:

  1. Soţii pot să-şi păstreze fiecare numele dinaintea căsătoriei; (Ex: soţul Ionescu – soţia Popescu);
  2. Să ia numele unuia dintre ei, fie al soţului, fie al soţiei; (Ex: pe ambii soţi îi va chema Ionescu sau Popescu);
  3. Să poarte numele lor reunite. (Ex: ambii soţi vor purta numele de familie Ionescu  Popescu sau Popescu  Ionescu);
  4. Unul dintre soţi îşi păstrează numele dinaintea căsătoriei, iar celălalt soţ poate să poarte numele lor reunite (Ex: soţul Ionescu  şi soţia Ionescu Popescu)

La cununia civilă, actul de căsătorie va fi semnat în clar de către soţi, cu numele de familie pe care au stabilit să îl poarte în timpul căsătoriei.

Trebuie ştiut că actul de identitate al soţului care îşi schimbă numele va fi invalidat după oficierea căsătoriei. Conform legii, de la schimbrea numelui, o persoană are la dispoziţie 15 zile în care să schimbe cartea de identitate pe noul nume.

Pentru a evita orice neplăceri, vă recomandăm să planificaţi luna de miere ţinând cont şi de aceste 15 zile necesare emiterii unui nou act de identitate. Dacă acest lucru nu este posibil şi doriţi să călătoriţi în străinătate imediat după nuntă, cel mai bine este să solicitaţi informaţii suplimentare de la instituţiile abilitate.Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 3.236.96.157

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.