targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Nunta altfel. Detalii tradiţionale româneşti

„Mărita-m-aş, mărita/ Pâine nu ştiu frământa, /

Nici de pâine n-ar fi bai/ Dar nu ştiu face mălai,/

Nici de mălai n-ar fi hibă/Nu ştiu face mămăligă.”

Nunţile de astăzi nu seamănă mai deloc cu cele din trecut, dar sunt şi tineri care au redescoperit şi apreciază vechile obiceiuri. Fie trăiesc în marile oraşe de la noi şi îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când timpul încă avea răbdare, fie trăiesc peste hotare, iar dorul de casă îi face să se întoarcă la tradiţii atunci când e vorba de momente importante din viaţa lor.

Tot mai mulţi tineri se hotărăsc să facă o nuntă tradiţională, cu hore din belşug, chiuituri şi costume populare, iar invitaţii sunt întotdeauna încântaţi de acest nou trend.

Dacă şi voi visaţi la o nuntă ruptă din basmele tradiţionale româneşti, iată câteva idei:

  • Cununia civilă într-un loc special, cum ar fi Muzeul Satului, spre exemplu sau orice altă veche casă-muzeu şi poate chiar pe prispa bunicii, ori în faţa unei case bătrâneşti gătite de sărbătoare.
  • Petrecerea poate avea loc într-o locaţie care recreează un vechi han.
  • Cu aşa un cadru, vestimentaţia mirilor trebuie să fie pe măsură. Mireasa poate purta o rochie simplă, decorată cu motive tradiţionale româneşti, iar în păr flori şi o maramă deosebită. Şi mirele poate purta o cămaşă tradiţională brodată.
  • Înainte de a pleca spre biserică, mireasa va fi luată de acasă cu alai.
  • În măsura posibilităţilor şi nuntaşii ar trebui să vină la cununie în port popular autentic românesc. Costumele populare pot fi închiriate din colecţii private sau de la muzee, care s-au dovedit de multe ori deschise pentru astfel de solicitări.
  • După cununia civilă, invitaţii îi pot felicita pe miri întâmpinându-i cu un pod din spice de grâu, semnificând belşugul.
  • Locaţia unde va avea loc petrecerea poate fi decorată conform tradiţiilor, cu ştergare, ulcioare şi covoare tradiţionale, iar pe mese puteţi pune flori de câmp şi fotografii vechi, de la nunţi româneşti.
  • Şi pentru dansul mirilor puteţi face o coregrafie pe muzică lăutărească veche.

Sugestie meniu:

* Primire cu pâine şi sare, slană, ceapă şi alte bucate ce se găsesc pe mesele gospodarilor. Nuntaşii vor ciocni cu rachiu/ vişinată/afinată pregătite în gospodărie şi cu vin din cănuţe de lut.

* Apoi borş, plachie de crap urmată de sarmale şi apoi friptură ticluită după reţete vechi.  

* De pe mese nu trebuie să lipsească prăjiturile făcute în casă şi cozonacii.

 

Nu uitaţi de surprizele pentru invitaţi. Vă sugerăm o trupă de dansuri populare şi un moment cu oraţii de nuntă, recitate de un staroste.

Este mai uşor decât credeţi să aveţi şi voi o nuntă altfel, care le va reaminti tuturor de frumuseţea tradiţiilor româneşti şi va pune o piedică în calea uitării şi a dispariţiei obiceiurilor strămoşeşti şi a costumului popular. Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 34.200.236.68

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.