targ nunti ghid mariaj nunta la unirea Bellaria

Hai pe facebook

iti gasim locatia in 48 de ore


Voalul de mireasă – tradiţie, stiluri şi trend-uri

Purtat la început ca un simbol al purităţii, o expresie a modestiei sau pentru a alunga spiritele rele, voalul s-a dovedit a avea un rol mai mult decât utilitar, devenind în timp o întruchipare a stilului propriu şi a eleganţei desăvârşite.

 

Simbolistica voalului de mireasă diferă în funcţie de societate. Pentru creştini, voalul era scutul care împiedica privirile întinate să ajungă la mireasă. În alte culturi, purtarea voalului este o declaraţie a supunerii femeii în faţa bărbatului. O altă semnificaţie o găsim în cultura ebraică, pentru care voalul simbolizează acceptarea reciprocă a părţilor ascunse din fiecare.

De asemenea, se spune că voalul o protejează pe mireasă de spiritele rele şi de invidia unor invitaţi. Acesta era şi motivul pentru care, în urmă cu câteva secole, când căsătoriile erau aranjate de către părinţii mirilor, mireasa îşi putea descoperi faţa abia după slujba religioasă.

Astăzi însă, voalul are mai degrabă rolul de a completa ţinuta miresei. Astfel, există o varientate de tipuri de voaluri din care miresele pot alege, în funcţie de stilul propriu şi trend, potrivindu-le, desigur, la rochia aleasă.

Un element foarte popular în perioada anilor 30-40, voalul plasă - „birdcage veil” (voal-colivie) este o alternativă ce poate transforma orice femeie obişnuită într-una misterioasă şi foarte elegantă. Există trei tipuri de voal plasă - cel franţuzesc, cel rusesc şi cel englezesc. Diferenţa dintre aceste trei tipuri este făcută de mărimea ochiului de plasă. Astfel, cel franţuzesc are ochiurile cele mai mici, cel englezesc cele mai largi, iar cel rusesc este de mărime medie.

 

O altă opţiune populară printre miresele de astăzi este voalul mantilla.  Având origini spaniole, acesta este un tip de voal foarte lung care parcă ţine loc de trenă. Acest tip de voal încadrează perfect faţa şi-i poate da miresei o imagine idilică.

 

De obicei, voalul mantilla are un design circular şi este realizat din tul, sifon sau în întregime din dantelă. Poate fi mai scurt sau, dimpotrivă, mai lung decât rochia - aşa numitul voal catedral. Acesta este preferatul mireselor romantice şi a celor care vor să respecte tradiţiile. Pentru un astfel de voal au optat Katie Holmes, Avril Lavigne şi Gwen Stefani.

 

De asemenea, poţi alege un voal de  mireasă scurt. Acesta ajunge până la baza gâtului şi poate fi purtat într-un singur strat sau în două, urmând ca stratul de deasupra să fie folosit ca „blusher” (partea care acoperă faţa în timpul ceremoniei religioase). Un astfel de voal este ideal pentru nunţile moderne, completând foarte bine rochiile adânc decoltate, de obicei scurte sau până la jumătatea gambei.

Voalul de mireasă imperial este cel mai pretenţios. El complimentează foarte bine o trenă impresionantă a rochiei de mireasă şi este recomandat atunci când ceremonia religioasă se desfăşoară într-o biserică de mari proporţii sau într-o catedrală. Îţi va îngrădi libertatea de mişcare, dar apariţia ta va fi uimitoare.

 

În ceea ce priveşte culoarea voalului, aceasta nu trebuie neapărat să fie aceeaşi cu cea a rochiei, însă este obligatoriu ca cele două culori să se armonizeze perfect.Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro si a partenerilor nostri. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si partenerilor nostri. Pentru mai multe informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa accesati Politica de Confidentialitate
Va rugam sa nu abuzati de acest serviciu si sa trimiteti doar cereri corecte si reale.
Activitatea dvs. este monitorizata - IP: 3.236.96.157

Acest formular va ajunge la toate restaurantele din județul solicitat. Ghid Mariaj vă va ţine la curent cu lista de locaţii disponibile, şi va veni cu un răspuns sigur în aproximativ 48 de ore, prin e-mail.
Prin completarea acestui formular, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dvs. personale sa intre in baza de date a www.ghidmariaj.ro. De asemenenea, sunteti de acord sa primiti informatii si oferte promotionale, prin telefon sau e-mail de la www.ghidmariaj.ro si colaboratorii nostri.